Skupnost slovenskih katehistinj in katehetov – (SSKK) vodi s. mag. Brigita Zelič HMP. V strukturi Cerkve spada pod Slovenski katehetski urad. Prav tako pa ima vsaka škofija svojo škofijsko Skupnost (SKK), ki jo v ljubljanski nadškofiji vodi s. Andreja Čakš HKL. Skupnost je del Škofijskega katehetskega urada.

Namen Skupnosti je povezovanje katehistinj in katehistov, ki poučujejo verouk ali kako drugače sodelujejo v pastorali na župnijah. Gre torej za stalno osebno in strokovno formacijo. Želimo si, da bi se med seboj bolje poznali, se podpirali in si pomagali s poslušanjem in delitvijo dobre prakse. Zaželeno je, da ima vsak član/ica dokončano Katehetsko pastoralno šolo (KPŠ) ali je še v fazi izobraževanja. Kot pridruženi pa se lahko naših srečanj udeležujejo tudi kateheti brez KPŠ.

Način delovanja Skupnosti:
– Redna mesečna srečanja ob sredah ali sobotah (eno od njih je postna duhovna obnova)
– Katehetsko študijsko posvetovanje v oktobru
– Zaključno družinsko romanje članov in članic v juniju
– Letne duhovne vaje in po možnosti udeležba na Katehetskem simpoziju
– Supervizijska skupina (če je dovolj zanimanja)

Kontakt:
S. Andreja Čakš, 040 828 242
[email protected]

DOGODKI 2020 – 2021 V NADŠKOFIJI LJUBLJANA

2.9.2021 Pastoralni tečaj KP

9.9.2021 Pastoralni tečaj NM

7.9.2021 Pastoralni tečaj LJ

22.9.2021 Pastoralni tečaj MB

6.10.2021 Pastoralni tečaj MS

Letošnji pastoralni tečaj bo potekal pod naslovom Pota mladosti. V Cerkvi na Slovenskem bomo v letošnjem letu prvič obhajali nedeljo in teden mladih, prav tako pa začenjamo obdobje mladih, v katerem bomo v različnih krogih razmišljali o mladih in mladinski pastorali. Več si lahko preberete: Pastoralni tečaji 2021