Z začetkom meseca aprila smo vstopili v praznovanje velikonočnega tridnevja. Na veliki četrtek se spominjamo, da je naš Odrešenik Jezus Kristus postavil zakramenta sv. evharistije in sv. mašniškega posvečenja. Dan pozneje, na veliki petek, nas je na križu odrešil naših grehov. Velika sobota mineva v znamenju molitve ob Božjem grobu, pa tudi ožji pripravi na največji praznik, veliko noč.

Na veliko noč, 4. aprila, ob 15. uri se lahko pridružite prenosu zaobljubljene protipotresne pobožnosti, ki jo bo preko svoje Facebook strani, vodil ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM. Dan pozneje, 5. aprila, je velikonočni ponedeljek, ko se kristjani navadno odpravimo “v emavs”, oz. k sorodnikom. Škofje vabijo, da glede na trenutne razmere, sorodnike pokličemo oz. se povežemo z njimi preko drugih sredstev.

Teden po veliki noči, 11. aprila, praznujemo belo nedeljo oz. nedeljo Božjega usmiljenja. Praznik izvira iz starokrščanskih časov, saj so novokrščenci še teden po krstu nosili bela oblačila.

Med 18. in 25. aprilom bo potekal teden molitve za duhovne poklice. Končali ga bomo z molitvenim dnem za duhovne poklice, kot že rečeno, 25. aprila. Ob koncu meseca pa še praznik sozavetnice Evrope, sv. Katarine Sienske, 29. aprila.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.