E-novice 6-2016

E-novice 6, leto 2016              http://nadskofija-ljubljana.si/laiki/
View this email in your browser

Pismo bolnikom ob svetovnem dnevu bolnikov

Bog prihaja naproti bolniku, da mu razodene, da je z njim, da bolezen ni posledica Božje kaznovalne pravičnosti, da se v Jezusu Kristusu bojuje zanj, ker je učlovečena in križana ljubezen vedno s človekom, nikoli proti njemu, nikdar proti življenju.

Več na...

Papež Frančišek: Usmiljenje in pravičnost


Gospod nam neprestano ponuja svoje odpuščanje in nam pomaga, da ga sprejmemo, se zavemo svoje krivde in se je osvobodimo. Bog namreč noče naše obsodbe, ampak našo rešitev. Gospod usmiljenja želi rešiti vse nas, problem pa je pustiti mu vstopiti v naše srce. Vse besede prerokov so poziv, strasten in poln ljubezni, ki išče naše spreobrnjenje.
Več na...

V tem postu ne bodite kakor farizeji


Branje iz preroka Joela trka na moje srce, bolj kot katerokoli drugo. Vidim podobo moža, čigar žena se je odtujila od njega, pa se ji od daleč približa, pade na kolena ter jo prosi, naj ga znova ljubi. To je postna pokora – ne jezni Bog, katerega bi se bali, ampak odrinjeni mož, ki te prosi, da se vrni domov. To je povabilo k vrnitvi k Gospodu.
Več na...

Relikvije blaženega Frassatija na SDM


Pier Giorgio je bil mladenič, ki je razumel, kaj pomeni imeti usmiljeno srce, ki je občutljivo za najbolj potrebne. Njim je dal veliko več kot materialne stvari; dal jim je samega sebe, z njimi je preživljal čas, z njimi delil besede in sposobnost poslušanja. Ubogim je služil v veliki ponižnosti, nikoli ni razkazoval samega sebe.
Več na...

Kardinal Parolin:Cerkev je dolžna podpreti družino


Kardinal Parolin je pohvalil zavzemanje Cerkve na Slovenskem v času pred družinskim referendumom. »Cerkev ima ne le pravico, temveč, tudi dolžnost, da ukrepa pri vprašanjih, ki so za nas temeljnega pomena. Pri tem izzivu pa gre za človeka v vsej njegovi človečnosti in gre za prihodnost človeštva«, je odločen kardinal Parolin.
Več na...

Kako je Jezus ravnal s težavnimi ljudmi


V pričakovanju postnega časa v svetem letu usmiljenja, ko se od nas kristjanov pričakuje še posebej opazna strpnost do bližnjega, vam predstavljamo pet nasvetov, kako v vsakodnevnem življenju sprejemati težavne ljudi, s katerimi se srečujemo. Nekateri ljudje v našem življenju so morda težavni zgolj zato, ker nam postavljajo izzive.
Več na...

Romunija in Finska za zaščito družine


Pravoslavni patriarh Daniel je v okrožnici zapisal, da bi morali pravoslavni verniki podpirati prizadevanje cerkve pri zaščiti naravne, tradicionalne in splošno veljavne družine. Dodal je, da se morajo kristjani upirati nekaterim novim modelom družine, ki smatrajo naravno zvezo moškega in ženske le za en model med drugimi.
Več na...
Vabimo vas

na srečanje za člane ŽPS, ki bo v soboto, 5. marca (za člane ŽPS iz II. in IV. arhidiakonata oz. dekanije: Radovljica, Kranj, Šenčur, Tržič, Škofja Loka, Vrhnika, Cerknica, Ribnica, Grosuplje) in v soboto, 12. marca (za člane ŽPS iz I. in III. arhidiakona oz. dekanije: Ljubljana-Center, Ljubljana Moste, Ljubljana-Šentvid, Ljubljana-Vič/Rakovnik, Kamnik, Domžale, Litija, Zagorje). Srečanje bo potekalo od 9.00 do 13.00 (sledi skupno kosilo). Namen srečanja je: Odkriti poti oz. načine prenosa vere v družini v današnjem času.

Sveto leto usmiljenja

Čas usmiljenja

 

Da, verjamem, da živimo v času usmiljenja. Cerkev kaže ranjenemu človeštvu svoj materinski obraz, obraz matere. Ne čaka, da bodo ranjenci prišli potrkat na njena vrata, ampak jih sama išče po cestah in ulicah. Zbira jih, objema, da se čutijo ljubljene, in jih ozdravlja. Že takrat sem rekel – in v to sem čedalje bolj prepričan –, da gre za kairos, ugoden čas. Naš čas je kairos usmiljenja.
 

papež Frančišek, Božje ime je Usmiljenje

Božja beseda


1. postna nedelja     
 

»Jezus se je vrnil od Jordana poln Svetega Duha in Duh ga je vodil štirideset dni po puščavi« (Lk 4,1)

 

5 Mz 26,4-10

Ps 91

Rim 10,8-13

Lk 4, 1-13

 

Več na...

Duhovnost

Oglejte si!

Več na...

Molitev


Niso vsi asketi,
niso vsi svetniki,
toda vsi lahko odločno potujejo
po poti svetosti:
živeti v Božji navzočnosti
korak za korakom,
trenutek za trenutkom.
To je pot veselja.

Andrea Gasparino
(iz molitvene revije Magnifikat)

 
Prijava, odjava na: [email protected]
 


This email was sent to [email protected]
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Urad za laike · ciril metodov trg 4 · Ljubljana 1000 · Slovenia

Email Marketing Powered by MailChimp