E-novice 40

From:"Urad za laike LJ" <[email protected]>
To:[email protected]
Date:Fri, 04 Dec 2015 18:25:08 +0000


 
 
Ni slik? Spletna verzija
   
 

Št. 40, 4. december 2015        [email protected]       http://nadskofija-ljubljana.si/laiki/

Druga adventna nedelja

Vstopili smo v čas adventa, čas pričakovanja Božjega rojstva. Vabimo vas, da si vzamete čas tudi za družinsko molitev.

 
 

Kaj v vrtce in šole prinaša teorija spola?

Se vam zdi odvratno in perverzno, da se otroci na Norveškem spuščajo po toboganu v obliki moškega spolnega organa? Gre za običajno igrišče, tobogan pa je bil postavljen  z namenom vzgajati otroke na pravi način. To je teorija spola. Oglejte si posnetek!

Sveto leto - revolucija nežnosti?

Papež Frančišek: V usmiljenju je vidna tudi materinska razsežnost Boga. Vsekakor tega izraza ne bodo vsi razumeli, ampak verjetno sodi bolj v nekoliko izbrano govorico. Zato raje govorim o nežnosti, ki je lastna materi, Božji nežnosti. Bog je oče in mati.

 
 

Pred učitelji hude etične dileme

Izjava Društva katoliških pedagogov Slovenije: Morebitna uveljavitev novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih bo pred učitelje postavila zahteve, ki jih ne bodo želeli in tudi ne mogli opravljati, saj bodo v popolnem neskladju z vsem, kar zdaj verjamejo. Sporna novela ne omogoča ugovora vesti!

Odpiranje svetoletnih vrat v Sloveniji

Odpiranje svetoletnih vrat: najbolj prepoznaven in zgovoren obred jubilejnega leta. Jubilejno leto vernikom ponuja »izredoa« pot do odrešenja.                    Ljubljana stolnica - sv. Nikolaj: 13. decembra ob 16. uri;                                      Slovensko Marijino narodno svetišče Marije Pomagaj - Brezje: 1. januar 2016 ob 16. uri.

 
 

Komentar: Tožni advent

Jože Bartol: Kaj pa slikanje zaposlenih v mestni upravi Ljubljane v podporo referendumu, kaj pa z javnimi sredstvi v mavrično barvo osvetljen ljubljanski grad, kaj pa pritiski na študente nekaterih fakultet, kako bodo na referendumu glasovali ...?

 
 

Lobiji v Zbornici psihologov

Psihoterapevt dr. Andrej Perko: Tukaj so vse skupaj pomešali: jabolka in hruške in ne vem še kaj. Moj prvi vtis je ta, da so tudi v stroki, torej Zbornici kliničnih psihologov, lobiji zelo močni. In tukaj stroka nima kaj dosti zraven. Stroka namreč govori drugače. To tudi oni dobro vedo.

 
 

Vabimo vas

Vabimo vas, da se pridružite adventni akciji #deliJezusa!

Glavni cilj slednje je spodbuditi kristjane, da bi v lastnem okolju delili svojo izkušnjo vere v Jezusa in izpovedali, kako ta vpliva na njihovo vsakdanje življenje. V času od 29. novembra do 25. decembra bo na spletni strani pridi.com vsak dan objavljen kratek filmček s pričevanjem bolj ali manj znanega Slovenca, ki bo na podlagi dnevne Božje besede z vami delil svojo izkušnjo vere v Jezusa. Slednji nas bo povabil, da razmislimo ter pričujemo o svoji veri tudi mi. Na prejemanje adventne spodbude oz. povezave na filmček se lahko prijavite na spletni strani Pridi.com.

 
 

Božja beseda

2. adventna nedelja                zahvalna        

»Prehodil je vso jordansko pokrajino in oznanjal krst spreobrnjenja v odpuščanje grehov.«                                      (Lk 3,3)                            

Bar 5,1-9

Ps 126

Flp 1,4-6, 8-11

Lk 3,1-6

 
 

Duhovnost

Dnevna Božja beseda

Brevir

Oglejte si!

Jezus, moja trdna skala

 
 
 

Molitev

Brezmadežna Mati, pred Tabo klečim,

in s pesmijo sveto Te vdano slavim!

Lepo si ozaljšala nebesni svod,

kot zarja, ki sonca naznanja prihod!

Ti strla si kači peklenski glavo -

daj, da mi zastrupljala duše ne bo!

Poklanjam Ti revno človeško srce,

v njem pesmi, ki Tebe ljubeče slave!

 

 
 
-->