Ni slik? Spletna verzija
 
   
 

Št. 37, 10. november 2015        [email protected]       http://nadskofija-ljubljana.si/laiki/

Nadškof Zore ob zahvalni nedelji

Ob zahvalni nedelji se želim zahvaliti tudi vsem očetom in materam, starim staršem in drugim, ki skrbijo za oznanjevanje evangelija in za prenos svoje vere naslednjim rodovom. Prav v družini se srečamo z najmanjšim jedrom Cerkve, v katerem je navzoč Gospod. Zahvaliti se želim tudi vsem bratom in sestram, ki se v javnem življenju našega naroda trudijo za vrednote, ki so po Božji volji.

 
 

Rožni venec za družino!

Vse katoličane vabimo, da v naslednjih 40 dneh molite rožni venec za namen spoštovanja mame in očeta v Sloveniji ter za spoštovanje  temeljnih pravic otrok. V ta namen vas prosimo, da darujete tudi svoj post, svoje trpljenje in stiske.

 
 

Referendum o družini - praznik prihodnosti

Ta zakon je proti temeljni človekovi pravici do ugovora vesti. Nasprotuje človekovi pravici staršev do vzgoje otrok v skladu s svojim prepričanjem. Nasprotuje človekovi pravici do svobodnega izpovedovanje vere.             

 
 

Na šahovnici bitke za družino!

Andrej M. Poznič: Nova OF nas hoče osvobajati vseh naravnih človeških vezi in nas kot posameznike pustiti same pred vsemogočno državo in njenimi organi, ki jo nameravajo obvladati s svojo ideologijo in svojimi ljudmi.

 
 

Gradimo na spreobrnjenju srca!

Nadškof Stanislav Zore: Ljudje smo včasih nekoliko neučakani, morda tudi trdi v svojem čustvovanju, zlasti, kadar smo v neki potrebi. Takrat dostikrat ... ne znamo pokazati hvaležnosti. Zato vam želim v imenu vseh reči hvala.

 
 
 

Vabimo vas

na Nikodemove večere

49. Nikodemovi večeri, na temo Kakšno je tvoje srce, bodo potekali od 16. do 26. novembra 2015 ob 19.30 na Teološki fakulteti v Ljubljani (Poljanska cesta 4). V njih se bomo s pomočjo mednarodne zasedbe gostov skušali poglobiti v vsebino »blagra čistim v srcu«, ki ga je na gori izrekel Jezus. Več na:

»Bog je položil v srce vsakega moškega in vsake ženske neustavljivo hrepenenje po sreči, po polnosti.« (Papež Frančišek)

 
 

Božja beseda

33. nedelja med letom                zahvalna                       

»Za tisti dan ali uro pa ne ve nihče, ne angeli v nebesih ne Sin, ampak samo Oče.« (Mr 13,32)

Dan 12,1-3

Ps 16

Heb 10,11-14.18

Mr 13,24-32

 
 

Duhovnost

Dnevna Božja beseda

Brevir

Oglejte si!

Delati za pravičnost

 
 
 

Molitev

Vsak dan odluščiš
mrtvo plevo
z mojega življenja.
Postajam droben
kot pšenično zrno.
Zmelji me, Gospod!
A ko boš mlel,
povej mi vedno znova,
da boš spekel kruh.
Zamési me, Gospod!
A ko boš gnetel,
mi šepeči,
da se gnete kruh.
Naloži peč, Gospod!
A ko bo žgalo,
mi govori,
da postajam kruh.

iz molitvene revije Magnifikat