[Clani.zps.lj] E-novice 41

From:"Urad za laike LJ" <[email protected]>
To:[email protected]
Date:Fri, 11 Dec 2015 13:17:06 +0000
E-novice 41
Spoštovani prejemniki E-novic,

pred vami je 41. številka E-novic. Vabim vas tudi k obisku spletne strani: www.druzina.rkc.si in k ogledu naslednjih video-prispevkov:

Pričevanje homoseksualcev, ki sta proti redefiniciji družine
https://www.youtube.com/watch?v=Dku0QItKtzI
 
Hči lezbičnih mam: Vedno sem hrepenela po očetu
https://www.youtube.com/watch?v=Jo624gxAxio
 
Damir Stojić, Kako se je vse skupaj začelo
1. del: https://www.youtube.com/watch?v=UMCP-4-IM6o
2. del: https://www.youtube.com/watch?v=-8FBJwpHhQM
 

Lep pozdrav in vse dobro želim, dr. Mojca Bertoncel, tajnica Škofijskega urada za laike
E-novice 41

E-novice 41, leto 2015              http://nadskofija-ljubljana.si/laiki/
View this email in your browser

Starši, na referendumu zaščitite svoje otroke
Izjava Komisije Pravičnost in mir

V Komisiji Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci smo prepričani, da v ozadju tega političnega projekta ne gre samo za prizadevanja za domnevno zaščito in enakopravnost določenih družbenih skupin, temveč za uzakonitev ateistične ideologije, ki je v popolnem nasprotju z naravnim zakonom, krščansko antropologijo in slovensko kulturo.
Več na...

Preganjanje katoliških škofov v Avstraliji


"Državno sodišče v Avstraliji obravnava pritožbo, ki jo je transvestit Delaneya podal na osnovi diskriminacije zoper katoliške škofe. Njihov zločin? Dijakom v katoliških šolah so po Avstraliji delili knjižico, ki opisuje katoliški pogled na zakon. Sedaj so deležni glob in obravnav po sodiščih."
Več na...

Damir Stojič, Od začetka ni bilo tako


Kaj bi pa vi danes Jezusa vprašali? Bi ga vprašali, če se lahko dva moška ali dve ženski poročita? Kaj bi vam odgovoril? Prepričan sem, da bi odločno rekel NE! In če bi vi še naprej vztrajali, češ da je to že po zakonu dovoljeno v Španiji, Franciji, Angliji, Kanadi, na Irskem …? Kaj bi vam tedaj odgovoril? "Me ne zanima. Dejstvo, da vi zlorabljate demokratične procese in spreminjate od samih začetkov veljavne naravne zakone, je vaš problem. Resnica je, da od začetka ni bilo tako."
Več na...

Istospolne poroke: Trditve in odgovori


Brez dvoma so tudi v poligamnih družinah otroci srečni, vendar bomo mar zato uzakonili poligamijo? Gre za civilizacijsko vprašanje. Država ne more uzakoniti nečesa, kar je stvar zasebne, čustvene in spolne izbire.
Več na...

Skavt spoštuje naravo in vidi v njej Božje delo


"Novela zakona radikalno spreminja definicijo zakonske zveze kot skupnosti moškega in ženske, izničuje pravico otroka do očeta in matere ter z zlorabo oblasti nasilno posega v naravni proces človekovega rojstva in zdravega razvoja njegove spolne identitete... zato na referendumu 20. decembra obkrožite PROTI."
Več na...

Kaj morate vedeti o noveli ZZZDR?


"Vzgojili sta me dve mami. Z uzakonitvijo istospolne poroke, preidemo od svobode lastne izbire k promoviranju homoseksualnih razmerij. Na ta način dajemo tudi otroku vedeti, da obstaja iz preprostega razloga - zadovoljiti potrebe staršev." Kathy Faust, ZDA, je ena izmed številnih odraslih, ki so kot otroci odraščali v istospolni skupnosti in so v pismu pozvali ameriško vrhovno sodišče, naj ne izenači zakonske zveze z istospolno skupnostjo.
Več na...

Družinsko bogoslužje za adventni čas


Vstopamo v čas adventa, čas pričakovanja Božjega rojstva. Vabimo vas, da si vzamete čas tudi za družinsko molitev. Na naslednji povezavi najdete vzorec družinskega bogoslužja za 3. adventna nedelja.
Več na...

Vabimo vas


Vabimo vas, da se pridružite adventni akciji #deliJezusa!

Glavni cilj slednje je spodbuditi kristjane, da bi v lastnem okolju delili svojo izkušnjo vere v Jezusa in izpovedali, kako ta vpliva na njihovo vsakdanje življenje. V času od 29. novembra do 25. decembra bo na spletni strani pridi.com vsak dan objavljen kratek filmček s pričevanjem bolj ali manj znanega Slovenca, ki bo na podlagi dnevne Božje besede z vami delil svojo izkušnjo vere v Jezusa. Slednji nas bo povabil, da razmislimo ter pričujemo o svoji veri tudi mi. Na prejemanje adventne spodbude oz. povezave na filmček se lahko prijavite na spletni strani Pridi.com.

Božja beseda

         3. adventna nedelja     


»Kdor ima dve suknji, naj ju deli s tistim, ki nima nobene, in kdor ima živež, naj stori enako.« (Lk 3,11)            

Vp 2,12-14

Ps : Iz 12,2-6

Flp 4,4-7

Lk 3,10-18

 

Več na...

Duhovnost

Oglejte si!

Več na...

Molitev


Gospod, blagoslovi našo hišo,
da bo kraj ljubezni
in sprejemanja.
Varuj našo družino, da bo v njej kraljeval mir.
Bdi nad vsakim izmed nas,
da bi vedno hodili v resnici in dobroti.


 
Prijava, odjava na: [email protected]
 Email Marketing Powered by MailChimp