Izobraževanja za člane ŽPS

Jesensko izobraževanje 2017

Vabimo vas na jesensko srečanje članov ŽPS (duhovnikov in laikov). Na srečanju se nam bo pridružil g. nadškof msgr. Stanislav Zore OFM. Srečanje članov ŽPS bo potekalo v Zavodu sv. Stanislava (od 9.00 do 13.00) in sicer v dveh terminih:

v soboto, 7. oktobra, bo srečanje za udeležence iz dekanij 2. in 3. arhidiakonata (dekanije: Radovljica, Kranj, Šenčur, Tržič, Škofja Loka, Kamnik, Domžale, Litija, Zagorje);

– v soboto, 21. oktobra, pa bo srečanje za udeležence iz dekanij 1. in 4. arhidiakonata (dekanije: Ljubljana-Center, Ljubljana-Moste, Ljubljana-Šentvid, Ljubljana-Vič/Rakovnik, Vrhnika, Cerknica, Ribnica, Grosuplje).

Geslo srečanja je: HodiTI z družino

Na srečanje ste vabljeni vsi člani ŽPS. Prosimo vas, da to vabilo posredujete tudi drugim članom vašega ŽPS in župljanom, ki bi jih tema utegnila zanimati. S seboj prinesite priročnik Iz roda v rod in pisalo.

Program srečanja

9.00    molitev

9.10    nagovor g. nadškofa

9.20    predstavitev priročnika Iz roda v rod

9.30    trije sklopi pričevanj:

o   Zakon: zakrament sv. zakona kot temelj najinega odnosa

o   Verska vzgoja v družini: izziv zame kot mamo in babico

o   Naša župnija »hodi z družino«, ta pa bogati župnijo

10.30   odmor

11.00   delo po skupinah

13.00   kosilo

Prosimo vas, da število udeležencev iz vaše župnije najkasneje do torka v tednu, ko poteka usposabljanje, sporočite na e-naslov: urad.za.laike.lj@rkc.si ali tel. 01 234 26 51. Če se srečanja ne morete udeležiti na termin, določen za vašo dekanijo, ste dobrodošli tudi na preostali razpoložljivi termin.

 

 

Gradiva z izobraževanj za pastoralno načrtovanje

Gradiva s spomladanskega srečanja za člane ŽPS 2017

  • Molitev: Blagor…