Vrtci in osnovne šole zbirajo zvezke

Vrtci in osnovne šole zbirajo zvezke (Vir: Družina)

Slovenska karitas že 11. leto vabi k podpori in sodelovanju v akciji Pokloni zvezek.

Z akcijo želijo tudi letos zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in otroke v delavnicah s kratkim filmom spodbuditi k solidarnosti s sovrstniki. Akcija je bila v preteklih letih zelo uspešna. Tako se je v lanskem letu zbralo več kot 29.000 zvezkov, ki so jih škofijske Karitas razdelile socialno ogroženim otrokom. Tudi letošnja akcija že dobiva lep odmev, saj se je k sodelovanju do sedaj prijavilo 237 osnovnih šol in 93 vrtcev. Ob tem iskrena hvala vsem učiteljem in vzgojiteljem za izvedbo spremljajočih delavnic in spodbudo otrok k solidarnosti.

Otroke in njihove starše prosimo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo tovrstno pomoč. Zvezke zbiramo za več kot 11.000 socialno ogroženih otrok, ki jim bo Karitas preko poletja pomagala s šolskimi potrebščinami.

Vsak otrok prejme razglednico, na katero doma ali v šoli zapiše sporočilo, misel, pozdrav … in/ali nariše risbo za skritega prijatelja v stiski, ki bo zvezek prejel. Razglednico nato vloži v darovani zvezek. Misli lahko otroci tudi preberejo pred razredom. V nekaterih šolah učenci zadnje triade pripravijo tudi koncert ali drug dogodek ter namesto vstopnine zbirajo zvezke.

Vsak lahko pomaga tudi z SMS-sporočilom ZVEZEK ali ZVEZEK5 na 1919 in daruje 1 ali 5 EUR za pomoč s šolskimi potrebščinami socialno ogroženim osnovnošolcem v Sloveniji (Pogoji in navodila uporabe storitve).

Več na spletni strani Slovenske karitas.

Več na: https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/pokloni-zvezek-–-zbiranje-zvezkov-po-vrtcih-in-osnovnih-solah

2019-06-18T11:47:25+01:0012. 06. 2019|