Vatikan išče logo za SDM 2022

Mojca M. Štefanič, Vatikan išče logo za SDM 2022 (Vir: Družina)

Svetovno srečanje mladih v Lizboni bo čez tri leta potekalo pod geslom »Marija je vstala in se v naglici odpravila«.

Vatikan je razpisal natečaj za oblikovanje loga za svetovni dan mladih leta 2022 v Lizboni. Motiv bodo, kot je že v navadi, uporabili kot uradni simbol prireditve in za ves oglasni material, so sporočili iz Vatikana. Natečaj je namenjen poklicnim grafičnim oblikovalcem in študentom grafičnega oblikovanja. Rok za oddajo predlogov je 29. november.

Iz navodil razpisa je razvidno, da mora logo poleg gesla srečanja med drugim vsebovati kakšen simbol države gostiteljice, tokrat Portugalske, pa tudi »križ ali jasno razpoznavno znamenje, ki spominja na križ«, ter znamenje, ki spominja na Božjo Mater Marijo. Zmagovalec natečaja se mora v celoti odpovedati avtorskim pravicam in za logo ne prejme nobenega plačila. Pravica za razmnoževanje in uporabo loga po zmagi na natečaju preide v roke lizbonskega patriarhata.

Vsi zainteresirani naj predloge posredujejo krajevnemu oragnizacijskemu odboru v Lizboni, ki bo opravil predizbor, zmagovalca pa bo določil vatikanski Dikasterij za laike, družino in življenje. Zmagovalec bo razglašen 27. decembra.

Natančen datum srečanja mladih v Lizboni zaenkrat še ni znan. Nazadnje so se mladi na svetovnem dnevu zbrali januarja letos v Panami.

Vir: kath.net

Foto: Vatican Media

Več na: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/vatikan-isce-logo-za-sdm-2022

2019-11-05T10:59:34+01:0005. 11. 2019|