Teden Karitas kliče k dobroti

Cveto Uršič, Teden Karitas kliče k dobroti (Vir: Družina)

Letošnji Teden Karitas poteka od 25. novembra do 1. decembra. S Tednom Karitas bomo zaznamovali 29-letnico organizirane oblike delovanja Karitas v Sloveniji. V Tednu Karitas nas bo letos nagovarjalo geslo »Dobro iz vsakega srca« in nas vabilo najprej k sočutju, dobroti in konkretni solidarnosti z ljudmi v stiski. Vsako človeško srce je zmožno dobrote in ljubezni do bližnjega, vsako človeško srce je poklicano k dobroti in jo lahko izkaže. Iz vsakega srca pa lahko pride dobra misel in želja, dobra beseda in spodbuda ter dobro delo.

29. dobrodelni koncert Klic dobrote

V Tednu Karitas bo Slovenska karitas, v sredo, 27. novembra organizirala 29. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno v dvorani Golovec v Celju. Ob 20. uri bo neposredni prenos na TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče.

Tudi tokrat nas Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Vsakodnevno se žal srečujemo s številnimi družinami in posamezniki, ki so odvisni od pomoči drugih. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki. V času koncerta ter ves mesec december bomo zbirali sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam. Na voljo so na Slovenski karitas tel: (01 300 59 60 ali [email protected]) in na vseh škofijskih Karitas.

Dobrodelni koncert in spremljajoče akcije Karitas v mesecu decembru so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin v stiski. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 464 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Romanje na Ponikvo

Istega dne, v sredo, 27. novembra, dopoldne bo romanje prostovoljcev in sodelavcev karitas na Slomškovo Ponikvo. Začetek romanja bo ob 11.30 z molitvijo, ob 12. uri sledi maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas, nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Teden Karitas se zaključi z nedeljo Karitas, 1. 12. 2019, ko po vseh župnijah potekajo različna praznovanja in predstavitve dela Karitas.

Lokalni dogodki

V Tednu Karitas bodo župnijske Karitas pripravile dogodke, dneve odprtih vrat ter manjše koncerte. Dogodki so objavljeni na spletni strani:

Odprimo srce za sočloveka v stiski. HVALA!

mag. Cveto Uršič
generalni tajnik Slovenske karitas

Več na: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/teden-karitas-klice-k-dobroti

2019-11-26T13:13:54+01:0026. 11. 2019|