Spreobrnjenih 500 zaposlenih na klinikah za splave

Mojca M. Štefanič, Spreobrnjenih 500 zaposlenih na klinikah za splave (Vir: Družina)

Abby Johnson, ustanoviteljica in voditeljica skupine za zaščito življenja »And Then There Were None« (In potem ni bilo nikogar več, po romanu Agathe Christie, op. prev.), je med letošnjim pohodom za življenje v Washingtonu oznanila, da je njena organizacija uspela prepričati že 500 zaposlenih na klinikah za splave, da so postali podporniki življenja.

»Večina izmed njih ve, da je moj cilj v okviru gibanja za zaščito življenja spreobrnjenje. Tudi moje življenje je zgodba o spreobrnjenju. Bila sem ena izmed direktoric organizacije Planned Parenthood. Bila sem oseba, ki je ženske silila, z njimi manipulirala, jih izkoriščala in nanje pritiskala, da so opravile splav,« je Johnsonova povedala na pohodu, ki so ga v ameriški prestolnici letos priredili 18. januarja.

Ko pa je videla ultrazvok 13 tednov starega zarodka, ki se je med splavom boril za preživetje, je korenito spremenila svoje življenje. Zapustila je »Planned Parenthood« in ustanovila organizacijo za zaščito življenja »And Then There Were None«. Organizacija naj bi ljubeče pristopala k zaposlenim na klinikah za splave, jih odvrnila od opravljanja te službe in jim omogočila ozdravljenje. Pri 500 osebah jim je to že uspelo, je po navedbah CNSNews povedala Johnsonova.

Njeno življenjsko zgodbo o spreobrnjenju trenutno pripravljajo v filmski obliki. V ZDA bo film na ogled konec letošnjega marca.

Vir: kath.net

Foto: splet

Več na: https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/spreobrnjenih-500-zaposlenih-na-klinikah-za-splave

2019-02-04T10:28:15+01:0004. 02. 2019|