Multimedijska predstava za brezdomce in begunce

Mojca M. Štefanič, Multimedijska predstava za brezdomce in begunce (Vir: Družina)

Papež je pomoči potrebne povabil na kulturni večer o Sikstinski kapeli.

Papež Frančišek je več kot 1.000 pomoči potrebnih povabil na obisk multimedijske predstave o Sikstinski kapeli v Rimu. Kot so sporočili z vatikanskega urada za apostolske nabirke, so v bližini Vatikana priredili posebno predstavo za brezdomce, uboge, begunce, pomoči potrebne družine in skupino zapornikov ter njihovih pomočnikov prostovoljcev.

Sikstinska kapela slovi tudi kot »Sveto pismo ubogih«, je zapisano v sporočilu, zato so še najubožnejšim dali možnost za ogled enourne predstave o Michelangelu in Sikstinski kapeli. Prireditelj je za obiskovalce namenil 1.300 brezplačnih sedežev.

»Giudizio Universale« (Poslednja sodba) je v Rimu na ogled od lanskega marca. Odrska predstava z 270-stopinjsko projekcijo, igralci ter svetlobnimi in glasbenimi efekti je nastala v sodelovanju z Vatikanskimi muzeji, ki so poskrbeli za strokovno svetovanje. Obiskovalcem naj bi bila zaenkrat na voljo eno leto, torej do letošnjega marca, na teden pa priredijo do deset predstav v preurejenem avditoriju na Ulici sprave.

Teme odrske zgodbe so lik Michelangela in slikovni načrt Sikstinske kapele, papeške volitve in ustvarjanje »Poslednje sodbe« na zidu kapele. Britanski glasbenik Sting je za glasbeno spremljavo pripravil novo izvedbo srednjeveškega napeva »Dies irae«.

Več na: https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/multimedijska-predstava-za-brezdomce-in-begunce

2019-02-04T10:10:56+01:0004. 02. 2019|