Guy Gilbert: papež Frančišek je moj zgled

Mojca M. Štefanič, Guy Gilbert: papež Frančišek je moj zgled (Vir: Družina)

Za pariškega »rock duhovnika«, 81-letnega Guya Gilberta, je papež Frančišek velik zgled. Frančišek je prvi papež, »ki berače in brezdomce na Trgu sv. Petra ne le blagoslavlja, ampak je dal zanje urediti tudi prhe in toaletne prostore«, je oče Gilbert dejal v pogovoru za nemški katoliški portal katholisch.de. Papež je človek, ki ne le govori o usmiljenju in ljubezni, ampak nam kaže, kako lahko v skladu z njima ravnamo.

Vera je zanj zelo pomembna, je povedal francoski duhovnik. »Brez vere ne bi mogel ničesar storiti.« Na njegovi kmetiji, kjer skrbi za mlade, vsak večer molijo. Med mladimi so tudi muslimani, pravoslavni in protestanti. »Zdi se mi pomembno, da vsak posameznik ohrani svojo vero«, je povedal oče Gilbert.

Duhovnik, ki je v Franciji izredno priljubljen, se v javnosti vedno pojavlja v usnjenem jopiču. Že okoli 50 let dela z otroki z ulice, odvisniki od mamil in z mladimi prestopniki. Med drugim je obnovil kmetijo na jugu Francije, kjer se mladi s pomočjo živali učijo primernega družbenega vedenja.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Več na: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/guy-gilbert:-papez-francisek-je-moj-zgled

 

2017-08-22T10:36:42+01:0022. 08. 2017|