Delavnica za krasilke in krasilce

Delavnica za krasilke in krasilce

V okviru izobraževanj za župnijske sodelavce na področju liturgije, Škofijski urad za laike Nadškofije Ljubljana vabi na delavnico za krasilke in krasilce, ki bo potekala v dveh terminih in sicer v petek, 31. maja, ob 9.00, ter v petek, 7. junija, ob 16.00, obakrat v župnijski dvorani župnije Ljubljana-Koseze (parkiranje je možno pri župnišču oz. na naslovu Podutiška cesta 20, Ljubljana-Koseze).

Program delavnice bo na oba termina enak. Z udeleženci bo priznani florist Marjan Planinšek. Predstavil in pomagal jim bo uporabljati pomožne materiale, izbirati barve cvetja, oblikovati aranžmaje …

Na delavnici bodo udeleženci pripravili aranžma, ki ga bodo nato odnesli v svojo župnijo, zato vse udeležence prosimo, da s seboj prinesejo fotografije glavnega oltarja iz cerkve, ki jo krasijo, da bo aranžma za glavni oltar, ki ga bodo na delavnici oblikovali, lepo usklajen s celotno podobo cerkve. Udeleženci bodo vnaprej seznanjeni tudi z vrsto in barvo cvetja, iz katerega bodo oblikovali aranžma za glavni oltar, da bodo preostale aranžmaje v cerkvi, ki jih običajno pripravljajo, lahko enotno oblikovali.

Zaradi lažje izvedbe se delavnice lahko udeležita največ dva udeleženca iz posamezne župnije. Prispevek za cvetje in potrebni material za oblikovanje aranžmaja, ki ga bodo udeleženci po srečanju odnesli v svoje župnije, znaša 90 EUR. Zaželeno je, da ta prispevek poravna župnija, iz katere prihajata udeleženca.

Obvezna je predhodna prijava, ker je število mest omejeno. Prosimo, da prijave udeležencev posredujete do torka v tednu, v katerem poteka usposabljanje (na e-naslov: urad.za.laike.lj@rkc.si oz. tel. št. 01 234 26 51).

2019-05-22T13:07:53+01:0013. 05. 2019|