Cerkev v Sloveniji letos predvsem z mladimi

M. Debevec, Cerkev v Sloveniji letos predvsem z mladimi (Vir: Radio Ognjišče)

V Cerkvi na Slovenskem v letu 2019 pričakujemo imenovanje novega apostolskega nuncija in novega celjskega škofa, naslednika pa pričakuje tudi novomeški škof Andrej Glavan, ki je že lani dopolnil 75 let. Sicer pa je leto posvečenim predvsem mladim.

Prav mladim bo posvečeno tudi to leto, katerega vrhunec bo srečanje v Stični, po besedah ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta pa bo zaznamovano predvsem s posinodalno spodbudo papeža Frančiška o mladih. »To bo potem zaznamovalo tudi pastoralni poudarek prihodnjega leta, ki bo namenjeno pastorali mladih – na nek način načrtovanju in potem v letu 2019/20 tudi, to ni še čisto izoblikovan način, ampak verjetno slovenska sinoda mladih ali nekakšen misijon mladih: skratka, da bi potem ta sinoda začela roditi sadove v našem prostoru Cerkve in tudi družbe.«

Sicer pa bo leto 2019 po besedah nadškofa Zoreta zaznamovano tudi z nadaljevanjem postopka za beatifikacijo slovenskih mučencev, ki so bili žrtve komunizma in nacizma. »To bo tudi čas, ko bomo morali s to sedanjo vladno garnituro poskušati iskati odgovore na vprašanja, ki so odprta. In vem, da bo ta pogovor, ta dialog, zelo zahteven, zelo težak«, je še dejal nadškof Zore, ki še poudarja, da izzivov za prihodnje leto ne manjka, obenem pa se veseli novih srečanj z ljudmi »kjer človek v resnici doživlja tisto občudovanja polno besedo, kako je naša vera lepa«.

Več na: http://radio.ognjisce.si/sl/209/slovenija/28796/

2019-01-03T11:38:51+01:0003. 01. 2019|