SSKK

SSKK2019-04-05T10:23:07+01:00

Skupnost slovenskih katehistinj in katehetov – (SSKK) vodi s. mag. Brigita Zelič HMP. V strukturi Cerkve spada pod Slovenski katehetski urad. Prav tako pa ima vsaka škofija svojo škofijsko Skupnost (SKK), ki jo v ljubljanski nadškofiji vodi s. Andreja Čakš HKL. Skupnost je del Škofijskega katehetskega urada.

Namen Skupnosti je povezovanje katehistinj in katehistov, ki poučujejo verouk ali kako drugače sodelujejo v pastorali na župnijah. Gre torej za stalno osebno in strokovno formacijo. Želimo si, da bi se med seboj bolje poznali, se podpirali in si pomagali s poslušanjem in delitvijo dobre prakse. Zaželeno je, da ima vsak član/ica dokončano Katehetsko pastoralno šolo (KPŠ) ali je še v fazi izobraževanja. Kot pridruženi pa se lahko naših srečanj udeležujejo tudi kateheti brez KPŠ.

Način delovanja Skupnosti:
– Redna mesečna srečanja ob sredah ali sobotah (eno od njih je postna duhovna obnova)
– Katehetsko študijsko posvetovanje v oktobru
– Zaključno družinsko romanje članov in članic v juniju
– Letne duhovne vaje in po možnosti udeležba na Katehetskem simpoziju
– Supervizijska skupina (če je dovolj zanimanja)

Kontakt:
S. Andreja Čakš, 040 828 242
andreja.caks@usmiljenke.si

DOGODKI 2018 – 2019 V NADŠKOFIJI LJUBLJANA

Konec januarja in v februarju je potekal vseslovenski katehetski simpozij na štirih koncih naše prelepe domovine. In sicer: celotedenski je potekal na Mirenskem gradu in v Celju, v skrajšani obliki pa pri Svetem Duhu nad Škofjo Loko in v Kančevcih. Predavatelji, g. Slavko Rebec, g. Gregor Kunej, g. Boštjan Hari in p. Miran Špelič so nam na njim lasten, življenjsko – pričevalen način, osvetlili skrivnost zakramenta sv. krsta in učinke krstne milosti.

Povzetke dogajanja po dnevih, zvočne posnetke, in foto utrinke dobite na spletni strani SKU.