Srečanje katehumenov s škofom

Na srečanju z apostolskim administratorjem ob sklepu leta vere so se predstavili tisti katehumeni in pripravniki na prejem zakramentov uvajanja, ki bodo zakramente prejeli na velikonočno vigilijo v letu 2014.

Katehumeni in drugi kandidati, ki so že krščeni, a se pripravljajo na prejem drugih zakramentov uvajanja, so simbolno iz rok nadškofa tudi prejeli Sveto pismo – kot znamenje, da je Cerkev tista, ki jim odpira pot v Sveto pismo kot Božjo besedo za njihovo življenje.

Tiste, ki hočejo postati kristjani, z obredom sprejmemo med katehumene takrat, ko so sprejeli prvo oznanilo o živem Bogu in že imajo začetno vero v Kristusa – Odrešenika. Za to mora biti že opravljena prva evangelizacija, dosežena začetna stopnja spreobrnitve in vere ter čuta za Cerkev, predhodna povezava z duhovnikom ali z nekaterimi člani občestva. Želja Cerkve je, da se opravila predstavitve pripravnikov dejavno udeleži celotno krščansko občestvo ali vsaj del občestva, ki ga sestavljajo prijatelji in sorodniki, katehisti in duhovniki.

 

 

2017-03-19T17:14:48+01:0002. 12. 2013|