Družinsko adventno bogoslužje

Kako se doma z otroki pripraviti na Jezusovo rojstvo? Kako se odpreti v tem času pričakovanja, da se bo Jezus zares rodil tudi v našem domu in v naših srcih?

Manica Marolt je za svoje otroke pripravila 24 zgodb, ki jih bodo vsakodnevno prebirali ob adventnem vencu. Vse zgodbe so vzete iz Svetega pisma, povezuje pa jih tema, kako nas Bog vedno znova išče, ker se ne more odpovedati temu, da nas ima rad. V bistvu gre za povzetek zgodovine odrešenje od prvih strani Stare zaveze do rojstva Božjega Sina. Knjižica zato nosi naslov Princ in izgubljeni zaklad.

Hvaležni smo ji, da to čudovito knjižico deli z nami vsemi. Imamo krasno priložnost, da se ob prebiranju teh zgodb zberemo kot družina in se skupaj pripravljamo na praznik Jezusovega rojstva. Če se v naši družini Jezus ne rodi, »potem je vse zaman, božiča ni in sreče ni,« bi lahko zapeli s Francom Juvanom v pesmi Noč se spušča v Betlehem.

Najdete jo na tej povezavi: http://www.koreninevere.si/category/prispevki/advent/

 

Za najmlajše otroke pa bo morda še bolj primerna knjižica z zgodbami o medvedku, ki se odpravi na pot v Betlehem. (To knjižico je potrebno natisniti obojestransko. S prebiranjem pričnite 30. novembra. Za še lepše doživljanje pa je na voljo tudi sestavljanka, navodila zanjo se nahajajo v knjižici.)

Z medvedkom na pot v Betlehem – zgodba

Z medvedkom na pot… (sestavljanka)

Z medvedkom na pot.. (sestavljanka_števila)

 

Naj bo blagoslovljen ta adventni čas! Kolikor bomo v adventnem času »pripravili pot Gospodu«, toliko lahko On vstopi v našo družino in nam prinese veselja, tolažbe in miru.

2019-01-21T11:41:39+00:0027. 11. 2017|