Skupnost razvezanih SRCE

Skupnost razvezanih SRCE2017-10-09T10:45:08+01:00

Skupine za samopomoč Srce ob srcu
V letu  2016 so pod okriljem Srca (skupnost Srce; http://srcerazvezani.si/) začele nastajati podporne skupine za samopomoč “Srce ob srcu” iz potrebe, da bi predvsem novi člani pridobili možnost podelitve svoje stiske preko preizkušene metode duhovnega poslušanja in s tem pot k okrevanju od travme ločitve.Odziv je velik, saj se je v te skupine za samopomoč vključilo že več kot 70 ljudi.

Vsak član prejema gradivo ob katerem premišljuje in moli ter si ob tem oblikuje svoje izhodišče za podelitev osebne izkušnje. Ker nas druži podobna izkušnja ločitve je zaupanje hitro pridobljeno in empatija lažje dosežena. Drug z drugim pošteno in odkritosrčno delimo osebno izkušnjo, svoje izzive in spodbude iz vsakdanjega življenja. Vsak lahko v okolju varnega prostora zaupanja prispeva svojo edinstveno izkušnjo, po kateri Bog daje moč in usmiljenje. Zavedamo se, da nam skozi izkušnje drugih govori Bog in nas utrjuje v hoji za Njim, ko nosimo svoj križ ločitve.

Skupine so odprte za vse z izkušnjo ločitve, tudi če dolgoletna partnerska veza ni bila zakonska ali če so sedaj v novi vezi. Dobrodošli so vsi, ki so še v postopkih ločevanja, v prvih letih samskega življenja, pa tudi, če je od razveze minilo že precej let. Ne glede na to, koliko časa je že minilo, bolečina, ki je bila potlačena, ne zastara in stiska ne mine.

Vernost ni pogoj, le pripravljenost slediti programu, iskreno sprejeti in se odpreti Božjemu delovanju, ki edino lahko resnično prenovi naše življenje. Psihologija od trpljenja večinoma beži, duhovnost ga sprejme in uporabi kot priložnost za srečanje in razodevanje božje moči v svojem življenju. Naše dostojanstvo in naša prava identiteta je v tem, da nas Bog vedno spoštuje, sprejema in nam je naklonjen, njegov Duh deluje tudi v naši slabotnosti.

Namen skupine je podpora drug drugemu v vseh preizkušnjah v procesu razveze in po njej ter spodbuda k osebni rasti s poglabljanjem svoje vere v osebnem, živem odnosu z Jezusom.

 

Vsem, ki bi želeli ustanoviti skupino za ločene v svojem kraju, dobijo vso podporo z gradivom, uvajanjem v metodo, možnostjo promocije na družbenih omrežjih, uvodnim predavanjem s pričevanji  idr. Za več informacij pokličite Karmen Kristan (041 955 219)

 

Kraji srečanj in kontakti:

SKUPINA SRCE OB SRCU – Ljubljana

Srečanja so vsako četrto sredo v mesecu ob 19. 30 uri, v župniji Dravlje(učilnica nad garažo), po večerni sv. maši.

Kontakt:

E-naslov: razvezani.srce@gmail.com

Koordinatorka: Ga. Karmen Kristan
karmen.kristan@gmail.com
Tel.: 041 955 219

Spremlja:  p. dr. Viljem Lovše, DJ
viljem.lovse@rkc.si
Tel.: 041 632 626

 

SKUPINA SRCE OB SRCU – Suha pri Škofji Loki

Srečanja so  vsak tretji četrtek v mesecu ob  19.00 h v župnišču. 

Povabljeni tudi k sv. maši ob 18h.

Dobrodošli stari in novi člani.

PRIJAVE: razvezani.srce@gmail.com 

Žpk Matjaž Zupan Tel.: 041 926 898

 

SKUPINA SRCE OB SRCU – Nova Gorica

Srečanja so vsak 3. torek v mesecu v župnišču. 

Kontakt: žpk Kržišnik Tel.: 041 596147