Podelitev služb bogoslovcem ljubljanske nadškofije

Nadškof msgr. Stanislav Zore je na nedeljo Jezusovega krsta podelil službe bralcev Božje besede in mašnih pomočnikov ter sprejel pripravnika v pripravi na stalni diakonat.

Nagovor nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM pri maši ob 60. obletnici Plečnikove smrti

Plečnik pa ni bil velik le v umetnosti, kot arhitekt. V umetnosti je bil velik zaradi tega, ker je bil velik kot človek.

Spodbuda nadškofa msgr. Stanislava Zoreta ob obletnici Plečnikove smrti

Najvišji je tudi naš slovenski narod blagoslovil z odličnimi možmi in ženami. Ob bližnji 60. letnici smrti arhitekta Jožeta Plečnika čutim dolžnost, da vas povabim k obhajanju hvaležnega spomina na tega izrednega občudovalca in snovalca lepote, ki je odsev veličastva Boga samega in pot k njemu, začetniku vse lepote.

Obisk kolednikov na nadškofiji

Nadškofijo so na praznik Gospodovega razglašenja, v petek, 6. januarja 2017, obiskali koledniki. Sprejela sta jih nadškof msgr. Stanislav Zore in pomožni škof Franc Šuštar.Nadškof metropolit

msgr. Stanislav Zore OFM


Nadškofija Ljubljana

Ordinariat
Ciril-Metodov trg 4,
p. p. 1990
SI–1001 Ljubljana
tel.: 01/23-42-600
faks: 01/23-14-169
nadskofija.ljubljana@rkc.si

Misel tedna

  • papež in družine

    Blagor družine je odločilnega pomena za prihodnost sveta in Cerkve. O zakonu in družini, o njenih sedanjih težavah in izzivih so bile opravljene neštete analize. Zdravilno je posvetiti pozornost konkretni stvarnosti, kajti zahteve in pozivi Duha odzvanjajo tudi v samih dogodkih zgodovine, ki morejo voditi Cerkev h globljemu razumevanju neizčrpne skrivnosti zakona in družine.

    (papež Frančišek, AL 31)

www.hozana.si

www.svetniki.org